$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

קיפייגון היממה את דיבאבה ב-1,500. דרוין ניצח בגובה

שיאנית העולם נכנעה לקנייתית בתום ריצה טקטית (4:08.92). אלוף העולם (2.38) גבר על בראשים (2.36) ובונדרנקו (2.33). מקלאוד ניצח ב-110 מ' משוכות. דפני סחפירס הרשימה

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  17.08.16 - 04:25

תגיות: אתלטיקה

בווידאו: דוראין זוכה במדליית הזהב בקפיצה לגובה

רגעים ביזאריים, מדליות ומירוצים צמודים. איצטדיון האתלטיקה בריו המשיך להיות מוקד העניינים במשחקים האולימפיים בריו. קפיצה לגובה, הפתעה על מסלול הריצה ומקצים מותחים גרמו לקהל באיצטדיון האולימפי להתרגש ולהנות מעוד ערב משובח של אתלטיקה.

קפיצה לגובה
זהב: דרק דרואין (קנדה)
כסף: מועתז עיסא בראשים (קטאר)
ארד: בוגדן בוגדרנקו (אוקראינה)


מוקד העניינים בריו היה ללא ספק גמר הקפיצה לגובה. התחרות הערב הייתה בסימן של אדם אחד: דרק דרואין. אלוף העולם הקנדי, קטף גם את התואר האולימפי לאחר שעבר גובה של 2.38 מ' והקדים את בראשים (2.36) ובונדרנקו (2.33).

מהרגע הראשון הקנדי אותת למתחריו שהוא מתכוון לקטוף גם את התואר האולימפי, כשלא פסל באף ניסיון, בעוד מתחריו התקשו לאורך כל הדרך. מי שניסה לסכן אותו עד הרגע האחרון הוא בוגדן בוגדרנקו, שבחר לפעול בצורה אסטרטגית. לאחר שהאוקראיני חצה גובה של 2.29 ו-3.36 מטרים, הוא בחר לדלג על גובה של 2.38 וקפץ מיד לגובה של 2.40 מטרים. בוגדרנקו שניסה ללכת על כל הקופה, כשל בניסיונותיו היומרניים ובכך הדרך של דרואין למדליית הזהב נסללה.

ריצת 1,500 מטרים נשים
מדליית זהב
: פיית' קיפייגון (קניה)
מדליית כסף: גנזבה דיבאבה (אתיופיה)
מדליית ארד: ג'ניפר סימפסון (ארה"ב)

ההפתעה גדולה של היום הגיעה דווקא במקום שהכי פחות ציפינו לה. הרצה הקנייתית, פיית' קיפייגון, הדהימה את הפייבוריטית ושיאנית העולם מאתיופיה, גנזבה דיבאבה, וקטפה את הזהב לאחר שעצרה את השעון 4:08.92.

זו לא הייתה ריצה שתיזכר בהיכל התהילה של המשחקים האולימפיים. הרצות פתחו בקצב איטי ונקטו בגישה טקטית, בסיומה הקנייתית הצליחה להפתיע את האלופה המכהנת עם ספירנט נהדר בפוטו פיניש שהותיר אותה מאחור. דיבאבה סיימה בזמן של 4:10.27 דקות בלבד, בעוד ג'ניפר סימפסון האמריקנית זכתה בארד עם זמן של 4:10.53 דקות. אגב, שיא העולם, שנקבע ב-2015 ע"י דיבאבה עומד על 3:50.7 דקות. הערב הרצות היו רחוקות מלהגיע אליו, אבל תהיו בטוחים: לקיפייגון הקנייתית זה לא ממש הפריע. 

בווידאו: קייפיגון זוכה בזהב ב-1,500 מטרים

110 מטר משוכות, גברים (גמר)
זהב:
עומאר מקלאוד (ג'מייקה)
כסף: אורלנדו אורטגה (ספרד)
ארד: דימיטרי באסקו (צרפת)

נראה שהמשחקים האולימפיים בריו הוכיחו פעם נוספת שהשליטה האמריקאית בריצה תמה. אם לשליטה של יוסיין בולט כבר התרגלנו, אז גם באחד מהענפים שהכי מזוהים עם ארצות הברית, מדליית הזהב הלכה לג'מייקה.

מעצמת הריצה הוכיחה שהיא יודעת לייצר אצנים גם במשוכות, כשעומאר מקלאוד, שקבע את שתי התוצאות הכי מהירות בעולם השנה עד לאולימפיאדה, עמד בציפיות וקטף את הזהב עם זמן של 13.05 שניות. בגיל 22 נראה שהמשחקים האולימפיים בריו הם רק יריית הפתיחה לקראת תחילת שושלת אפשרית של מקלאוד.

אורלנדו אורטגה הספרדי סיים במקום השני והנהדר מבחינתו, שסידר לו מדליית כסף לאחר שעצר את השעון על 13.17 שניות. דימיטרי באסקו הצרפתי זכה במדליית ארד עם 13.24 שניות. איפה האצנים האמריקאים שאלתם? הם מחוץ לפודיום.

אך עם כל הכבוד לזוכים במדליות, מי שמשך את מירב תשומת הלב הוא ג'פרי גולמיס. האצן מהאיטי סיים במקום האחרון בחצי הגמר, וזאת לאחר שנפל כתוצאה מהיתקלות במשוכה הראשונה. גולמיס לא התייאש, הרים את עצמו וסיים את המירוץ לאחר 25.56 שניות לקול תשואות הקהל.

בווידאו: מקלאוד מנצח בגמר ה-110 מטרים משוכות.

200 מטרים נשים (חצי הגמר)
שיא העולם הנוכחי נקבע אי שם ב-1988 ושייך לפלורנס גריפית' ג'וינר (21.34 שניות), מי שנראית כיחידה שיכולה לאיים על השיא הנוכחי, היא אלופת העולם, דפני סחיפרס, שהוכיחה הלילה שהיא מוכנה ובשלה להצליח גם במשחקים האולימפיים. ההולנדית הייתה מחוייכת ומשוחררת במירוץ, וזה בא לידי ביטוי גם בתוצאה כשסיימה כשעצרה את השעון על 21.96 שניות.

אליין תומפסון הג'מייקנית ומארי-ז'וזה טה לו מחוף השנהב יפגשו את ההולנדית בגמר, כשההפתעה הגיעה מכיוונה של איווט לאלובה קוליו. הבולגרייה בת ה-32 רשמה זמן נהדר של 22.42 ש' ועלתה לגמר.

חצי גמר 400 מ' משוכות נשים
המירוץ הזה היה שייך לדלילה מוחמד, סגנית אלופת העולם הייתה היחידה שהצליחה לרדת מ-54 שניות כשדילגה לשלב הבא עם 53.89, סוזאנה היינובה (54.55) הצ'כית התגברה על הפציעות ורשמה את תוצאת השנה שלה, כששרה פטרסן הדנית העפילה עם תוצאה דומה.

חצי גמר 400 מ' משוכות גברים
הרצים קיוו לשבור את השיא הנצחי של יאנג יאנג שעומד על 46.78 ונקבע אי שם במשחקים האולמפיים ב-1992. למרות התקווה, לא נראה שהשיא קרוב להישבר, או שאולי האתלטים שומרים כוחות לקראת ההמשך. קירון קלמנט האמריקני סיים ראשון עם 48.26 שניות . אנסרט ווייט הג'מייקני סיים שני עם 48.32 ש', כשת'ומאס באר האירי רשם את הזמן השלישי הכי טוב כשעצר את השעון על 48.39 שניות.

מוקדמות קפיצה לרוחק נשים
מי שמשכה את תשומת הלב במוקדמות היא דריה קלישינה. הקופצת הרוסייה היחידה שהורשתה להשתתף במשחקים בריו לא הרשימה, אך העפילה לחצי הגמר כשקפצה למרחק של 6.64 מ'. איוונה שפאנוביץ' רשמה את התוצאה הטובה ביותר כשקפצה למרחק של 6.87 מ'.

בווידאו: הנפילה של גולמיס בחצי גמר ה-110 מטרים משוכות