זהב היסטורי לפיג'י, צפו בניצחון ברוגבי שביעיות

7:43 על בריטניה בגמר העניק למדינה הצנועה מדליה אולימפית ראשונה

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  12.08.16 - 01:44
תחילת כתבה

עד היום, פיג'י הקטנה מעולם לא זכתה במדליה אולימפית מכל סוג שהוא. כל זה השתנה הלילה (בין חמישי לשישי), כאשר נבחרת רוגבי השביעיות של קבוצת האיים הקטנה זכתה במדליית זהב היסטורית עם 7:43 ענק על בריטניה בגמר.

פיג'י היא משתתפת קבועה בגביעי העולם ברוגבי יוניון, אבל מעולם לא עברה את שלב רבע הגמר. עם זאת, בגרסה ה"קלה" של הספורט, בו יש רק שבעה שחקנים בכל נבחרת והמשחק קצר משמעותית (רק 7 דקות במחצית לעומת 40 ברוגבי יוניון), הנבחרת האוקיאנית היא מעצמה שזכתה פעמיים באליפות העולם, וכעת היא השיגה את הפרס היוקרתי מכולם.

פיג'י ברחה לבריטים מהפתיחה ועלתה ל-0:10 כבר אחרי שלוש דקות. ההמשך לא היה שונה ולמעשה האלופה האולימפית החדשה כבר הובילה 0:36, לפני שבריטניה השיגה טריי ניחומים. פיג'י, שבחצי הגמר גברה 5:20 על יפן, קיבלה טריי משבעה שחקנים שונים, ביניהם אוסאה קוליניסאו שהוסיף גם שתי בעיטות המרה מדויקות מתוך 4 ניסיונות.

במדליית הארד זכתה נבחרת דרום אפריקה שהביסה 7:43 את יפן. אגב, הרוגבי חזר בריו למשחקים האולימפיים לראשונה מאז 1924, אז עוד דובר על רוגבי רוניון מלא, מה שהופך את הזהב הפיג'י להיסטורי אפילו יותר.

הדפס
אירועים ושידורים ריו 2016
בחירה לפי יום:
ישראלים
מומלצים
לכל האירועים >